Kaasbeignets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/11/1998 - 16:49
Bereidingswijze
De boter met 1,5dl. water in een steelpannetje net zolang verwarmen totdatde boter gesmolten is. Voeg ineens alle bloem erbij en blijf roeren totdat de massa als een bal van de bodem loslaat.
Neem de pan van het vuur, de in stukjes verbrokkelde kaas toevoegen en laten smelten.
Voeg hierna 1 ei toe en roer krachtig zodat het hele ei wordt opgenomen in het deeg. Klop het 2de ei los en roer het in gedeeltes door het deeg (desnoods niet het hele ei als het deeg te dun wordt). Voeg de kruiden toe en breng verder op smaak met zout en peper. Verhit de olie en laat 4tot 6 flinke theelepels van het deeg tegelijk in de olie goudbruin bakken.
Op keukenpapier laten uitlekken en direct serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker borrelhapje zonder vlees of vis
Ingrediƫnten
50 gram boter
65 gram bloem
150 gram blauwe schimmelkaas
2 eieren (nr. 3)
1/2 theelepel komijn
1 mespuntje cayennepeper
zout
peper
frituurolie

Hulpmiddelen & keukengerei
Steelpan
Frituurpan (of een andere pan waaringefrituurd kan worden)
Theelepels
Keuekenpapier
Leuke tips
Met een glas droge witte wijn is dit een heerlijk borrelhapje!!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
111894
Homepage ID
1836
Smaak
P
Teller
1216
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Brokkel de kaas in kleine stukjes
Klop 1 van de 2 eieren los
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sposhi