Spikkelschuimpjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 04/10/2005 - 11:50
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175?C of gasovenstand 3. Leg he tbakpapier op de bakplaat. Splits de eieren.Truc! Je doet het zo... Breek de de schaal ban een ei boven de kom . Zorg dat je in je
beide handen een van de twee helften. Daardoor loopt het eiwit vanzelf in de kom. Misschien nog ee nkeer overgieten in de andere eihelft? Nu is alle eiwit in de kom gelopen en hou je de lege helft over en een helft met eierdooier. dat eigeel heb je niet meer nodig.

2. Zet de mixer in het eiwit en klop het, samen met citroensap, tot het mensel stijf is. Lepel voor lepel klopje nu ook de poedersuiker erdoor. Alle poedersuiker weg geklopt? Het mensel ziet er glimend ene stevig uit!

3.Schep het eiwit met een lepel in een spuitzak met kartelmomd. Spuit toefjes van ca. 3 cm breed
naast elkaar op de bakplaat. Hou ten minste 1 cm afstand tussen de toefjes.

4. Bestrooi de schuimpjes met gekleurde spikkeltjes en bak ze 25 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat ze ng een half uur in de oven staan. Eindelijk, je zoete spikkelschuimpjes mogen vrij...
Ingrediƫnten
3 eieren
5 druppels citroensap
250 g poedersuiker
1 potje musket gemengde spikkeltjes
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier, mixer,spuitzakmet een kartelmond,kom.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1118656
Homepage ID
1250292
Smaak
Z
Teller
815
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lauramense
Gelegenheid