Bereidingswijze
Bekleed een platte schaal met bakpapier of aluminiumfolie en leg 6 petit-beurre koekjes los van elkaar. Bestrijk elk koekje met de zachte chocolade-karamelpasta.
Schik op elk koekje 3 halve boudoirkoekjes die u eerst even in de chocolademelk onderdompelt, naast elkaar. Bestrijk opnieuw met chocolade-karamelpasta, leg er daarna een petit-beurre koekje op dat u in chocolademelk dompelt en opnieuw een laagje pasta. Eindig met een droog petit-beurre koekje.
Bedek de boven- en zijkanten van elk gebakje met de pasta.
Schik op elk koekje 3 halve boudoirkoekjes die u eerst even in de chocolademelk onderdompelt, naast elkaar. Bestrijk opnieuw met chocolade-karamelpasta, leg er daarna een petit-beurre koekje op dat u in chocolademelk dompelt en opnieuw een laagje pasta. Eindig met een droog petit-beurre koekje.
Bedek de boven- en zijkanten van elk gebakje met de pasta.
Vertel iets leuks over dit recept
Heel mooi om te maken voor een verjaardagsfeestje.
Ingrediƫnten
- 10 snoeprepen (bv. Mars of Milky Way)
- 18 petit-beurre koekjes
- 9 boudoirkoekjes
- 6 eetl. melk
- 1 kopje chocolademelk
Voor de afwerking:
- wielen: bv. zure hosties
- schouw: 1 sigaarkoekje
- smarties om de wagonnetjes te versieren
- spoorlijn: mikadokoekjes
- 18 petit-beurre koekjes
- 9 boudoirkoekjes
- 6 eetl. melk
- 1 kopje chocolademelk
Voor de afwerking:
- wielen: bv. zure hosties
- schouw: 1 sigaarkoekje
- smarties om de wagonnetjes te versieren
- spoorlijn: mikadokoekjes
Leuke tips
Schik op een vlakke dienschotel 5 gebakjes achter elkaar, plaats de eerste 2 tegen mekaar en laat dan telkens ? 2 cm tussen. Plaats het 6de gebakje bovenop het eerste: samen vormen ze de locomotief voor de wagonnetjes. Steek er het sigaarkoekje op voor de schouw.
- Voor de wielen: druk de zure hosties zachtjes tegen de chocolade-karamellaag tot ze er lichtjes aankleven. Gebruik mikadostokjes als treinsporen.
- Werk de treinwagonnetjes af zoals u wenst. Versier ze bv. met smarties.
- Voor de wielen: druk de zure hosties zachtjes tegen de chocolade-karamellaag tot ze er lichtjes aankleven. Gebruik mikadostokjes als treinsporen.
- Werk de treinwagonnetjes af zoals u wenst. Versier ze bv. met smarties.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1117638
Homepage ID
1195515
Smaak
Z
Teller
11713
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de snoeprepen in stukken en doe ze samen met de melk in een steelpan die u in een grotere pan heet water zet (au bain-marie). Laat de snoep zachtjes smelten en roer af en toe goed om tot een zachte, goed smeerbare chocolade-karamelpasta. Laat de steelpan in het warme water staan, zodat de pasta niet direct opnieuw opstijft.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid