Driekoningentaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/28/2005 - 18:31
Bereidingswijze
Roer en klop de boter zacht en voeg geleidelijk al kloppend de suiker toe, giet het eiermengsel dan geleidelijk en energiek kloppend door het botermengsel en strooi er wat bloem over, zeef de rest van de bloem met snufje nootmuskaat en een snufje kaneel en roer dit geleidelijk door het botermengsel, roer dan de rozijnen, de krenten en de amandelen er door, verhit de oven voor op 150 graden, vet een cakeblik in met boter, strooi er suiker in, giet het beslag in de vorm en verstop de boon er in, laat de cake dan 3 uur bakken op 150 graden, zet dan het vuur uit en laat de cake nog een half uurtje rusen, stort hem op een taartrooster
Vertel iets leuks over dit recept
wie de boon heeft is de koning
Ingrediƫnten
225 gram boter, 225 gram vruchtensuiker, 4 eieren, 3 eetlepels cognac, 225 gram bloem, nootmuskaat, kaneel, 225 gram krenten, 500 gram rozijnen, 75 gram amandelen,boter en suiker, 1 droge witte boon
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer met garde, kommen, cakeblik
Leuke tips
snijd in porties en doe er een dot vanillesaus over.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1117472
Homepage ID
51498
Smaak
Z
Teller
1245
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Klop de eieren los met de cognac
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
basalk
Gelegenheid