Bereidingswijze
Zet de "paddenstoeltjes" op de schaal. Snipper de plakjes afgesneden eiwit fijn en strooi dit over de tomatenkapjes of zet met een tube mayonaise wat puntjes op het kapje. Garneer de schaal eventueel met wat plakjes tomaat.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heel simpel recept, wat ik regelmatig maak als voorgerechtje voor kleine kinderen . Het recept komt uit een receptenbijlage uit de jaren 70 bij Libelle.
Ingrediƫnten
6 eieren - 3 mooie ronde rijpe tomaten - slablaadjes om de schaal mee te bedekken. 1 bakje tuinkers - tube mayonaise
Hulpmiddelen & keukengerei
Platte schaal
Leuke tips
Lekker met geroosterde boterhammen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1116894
Homepage ID
886977
Smaak
N
Teller
10201
Bron
Oude Libelle
Drank
Uit
Bookmarked
62
Aantal reacties
7
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de eieren hard. Snij van de onder- en bovenzijde een plakje af, zodat de eieren kunnen "staan". Snij de tomaten doormidden.Bekleed de schaal met wat gewassen slabladeren en verdeel de geknipte tuinkers hierover. Hol de halve tomaten wat uit en zet het tomatenkapje op de eieren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid