hollandse erwtensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/11/1998 - 16:49
Bereidingswijze
Doe 2 liter koud water in de pan.
voeg er gelijk de spliterwten,karbonades,het laurierblaadje en een halve eetlepel zout aan toe.
Breng het geheel aan de kook(schep het schuim eraf)
Laat de soep met een deksel op de pan ca.1uur zachtjes koken.
Bak intussen de spekreepjes in een droge koekepan uit en voeg op het laatst de uisnippers toe.
Neem na een uur het vlees uit de pan en laat het iets afkoelen.
Haal het vlees van de botten en snij het in kleine stukjes.
Voeg nu alles bij de soep(spek,ui,blokjes selderij,prei en vlees)en laat hem nog ca. 30 min.zachtjes afgedekt doorkoken.
Let op!!! de blokjes selderij moeten zacht zijn anders nog even doorkoken.
Roer de soep nu goed door zodat het een gebonden geheel wordt.
breng de soep nog verder op smaak met zout en peper en leg de rookworst erin.
Laat de soep nu nog 10 min. zachtjes koken voor de worst en haal de worst eruit en snijd hem in plakjes hierna roeren we hem weer door de soep en klaar is de soep.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekkere hollandse winterpot
Ingrediƫnten
500gr spliterwten,500gr. schouderkarbonades,
1 laurierblaadje,zout,peper,2 uien,
1 kleine selderijknol,150gr magere spekreepjes,500gr gesneden prei,
1 rookworst.




Hulpmiddelen & keukengerei
grote soeppan,mes en schuimspaan.
Leuke tips
Goed heet serveren en natuurlijk mag er de roggebrood met katenspek en mosterd niet bij ontbreken.
EET SMAKELIJK!!!!!!!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
111653
Homepage ID
2236
Smaak
N
Teller
2792
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De knolselderij in kleine blokjes snijden,de uien versnipperen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
berkok