Gevulde Speculaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/15/2005 - 20:19
Bereidingswijze
Beboter de bakplaat. Verwarm de oven tot 175?C, heteluchtoven op 160?. Vermeng het amandelspijs met de eidooiers en de room. Klop de eiwitten los. Verdeel het deeg in 2 porties. Rol beide deeghelften op een met bloem bestoven werkvlak uit tot twee rechthoekige lappen met een dikte van maximaal 1 cm.
Leg een deeglap op de bakplaat en bestrijk deze met het eiwit. Strijk het amandelspijs gelijkmatig over het deeg uit. Strijk eiwit erover en leg de tweede deeglap erop. Druk de lagen stevig op elkaar.
Garneer de gevulde speculaas met de amandelen. Bestrijk de deeglap en de amandelen met eiwit. Zet de bakplaat een plaats onder het midden in de voorverwarmde oven. Bak de gevulde speculaas in ca. 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de gevulde speculaas op de bakplaat afkoelen. Snij gevulde speculaas, wanneer deze nog niet helemaal is afgekoeld, in stukken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
250 gr Honig Zelfrijzend Bakmeel *
125 gr bruine basterdsuiker *
2 el speculaaskruiden *
1 mespunt zout *
175 koude harde boter, in plakken *
300 g amandelspijs op kamertemperatuur (Baukje) *
2 eieren, gesplitst *
2 el (koffie)room *
1 zakje amandelen (Baukje)
Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1115928
Homepage ID
1253069
Smaak
A
Teller
958
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef het bakmeel, de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom. Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen erdoor. Kneed snel en met een koele hand een samenhangend deeg. Laat het deeg (afgedekt met plasticfolie) minimaal 2 uur rusten in de koelkast .
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sonja26975
Gelegenheid