Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 220 graden
- Scheid de eieren
- Klop de eigelen en de helft van de suiker tot schuim
- Klop de eiwitten en de andere helft van de suiker tot schuim
- Smelt de chocolade met de melk
- Smelt de boter en doe er de eigelen onder
- Voeg de bloem toe en de eiwitten
- Verdeel het deeg over 2 potten
- Doe onder 1 deel de gesmolten chocolade
- Doe het chocolademengsel terug bij het gewone deeg en roer een heel klein beetje
- Zet in de oven op 200 graden gedurende 10 min. en op 180 graden gedurende 1 uur
- Scheid de eieren
- Klop de eigelen en de helft van de suiker tot schuim
- Klop de eiwitten en de andere helft van de suiker tot schuim
- Smelt de chocolade met de melk
- Smelt de boter en doe er de eigelen onder
- Voeg de bloem toe en de eiwitten
- Verdeel het deeg over 2 potten
- Doe onder 1 deel de gesmolten chocolade
- Doe het chocolademengsel terug bij het gewone deeg en roer een heel klein beetje
- Zet in de oven op 200 graden gedurende 10 min. en op 180 graden gedurende 1 uur
Vertel iets leuks over dit recept
De kinderen zijn er dol op !
Ingrediƫnten
- 7 eieren
- 350 gr suiker
- 250 gr boter
- 1 zakje vanille suiker
- 1 dl melk
- 250 gr dessert chocolade
- 350 gr suiker
- 250 gr boter
- 1 zakje vanille suiker
- 1 dl melk
- 250 gr dessert chocolade
Leuke tips
TIPS
- Juiste verhoudingen
- Eieren scheiden en apart opkloppen
- Geen vloeibare vetstoffen gebruiken
- Bakken op 2 temperaturen
- Juiste verhoudingen
- Eieren scheiden en apart opkloppen
- Geen vloeibare vetstoffen gebruiken
- Bakken op 2 temperaturen
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1115273
Homepage ID
1108444
Smaak
N
Teller
1800
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid