Bereidingswijze
zet de taart in de oven en bak hem ongeveer
30 minuten(de bovenkant is dan stevig,maar van binnen blijft hij een beetje vochtig)
haal hem eruit en laat hem afkoelen.
30 minuten(de bovenkant is dan stevig,maar van binnen blijft hij een beetje vochtig)
haal hem eruit en laat hem afkoelen.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
200 gram boter,
3 repen pure chocolade,
1 reep melk chocolade,(elk a 100gram)
4 eieren,
200 gram donkere basterd suiker,
150 gram zelfrijzend bakmeel,
200 gram pecan of walnoten,
125 ml slagroom.
3 repen pure chocolade,
1 reep melk chocolade,(elk a 100gram)
4 eieren,
200 gram donkere basterd suiker,
150 gram zelfrijzend bakmeel,
200 gram pecan of walnoten,
125 ml slagroom.
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier,
bakvorm,(rond,vierkant,of rechthoekig)
met een inhoud van 2 liter.
bakvorm,(rond,vierkant,of rechthoekig)
met een inhoud van 2 liter.
Leuke tips
til de afgekoelde taart uit de vorm,en zet hem op een schaal.
verbrokkel de laatste reep chocola in een pannetje met dikke bodem,
schenk de slagroom erbij en laat de chocola smelten even af laten koelen en dan in een dun straaltje over de taart gieten,zorg ook dat de zijkanten bedekt zijn.
strijk het eventueel uit met een spatel
versier de taart met de achtergehouden nootjes en andere versiersels.
zet hem in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden.
verbrokkel de laatste reep chocola in een pannetje met dikke bodem,
schenk de slagroom erbij en laat de chocola smelten even af laten koelen en dan in een dun straaltje over de taart gieten,zorg ook dat de zijkanten bedekt zijn.
strijk het eventueel uit met een spatel
versier de taart met de achtergehouden nootjes en andere versiersels.
zet hem in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1113067
Homepage ID
1273916
Smaak
Z
Teller
4932
Drank
Uit
Bookmarked
28
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
verwarm de oven voor op 175 graden,
snijd de boter in blokjes
doe ze in een steelpan met dikke bodem.
breek de chocolade boven de pan in stukjes.(hou 1 reep apart)
zet de pan op het allerlaatste pitje en laat alles langzaam smelten,
roer er regelmatig in.
neem de pan van het vuur en laat het even afkoelen.
breek de eieren boven een beslagkom en klop
ze met een garde of mixer los.
meng er de basterd door,roer ook de chocolade boter erdoor.
schep het bakmeel er losjes door.
hak de noten (hou er 12 achter voor garnering)en schep ze er ook door.
beboter de bakvorm en schep het mengsel erin
strijk de bovenkant glad
snijd de boter in blokjes
doe ze in een steelpan met dikke bodem.
breek de chocolade boven de pan in stukjes.(hou 1 reep apart)
zet de pan op het allerlaatste pitje en laat alles langzaam smelten,
roer er regelmatig in.
neem de pan van het vuur en laat het even afkoelen.
breek de eieren boven een beslagkom en klop
ze met een garde of mixer los.
meng er de basterd door,roer ook de chocolade boter erdoor.
schep het bakmeel er losjes door.
hak de noten (hou er 12 achter voor garnering)en schep ze er ook door.
beboter de bakvorm en schep het mengsel erin
strijk de bovenkant glad
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid