vlaamse stoofkarbonade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/15/2005 - 21:05
Bereidingswijze
Bak de ajuin glazig in boter
Schroei de stukjes karbonade hierin dicht en kruid flink met peper en zout.
Blussen met het bier.
Voeg de sneden brood en twee laurierblaadjes toe.
Laat op een zacht vuurtje gaar worden.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
750 gr. stoofkarbonade (kalkoen-rund-varken naar smaak, kalkoen is het zachts)
1 grote ajuin
2 flesjes bruin bier (aanrader rodenbach)
2 grote sneden brood
mosterd
laurier
peper en zout
Leuke tips
serveer met verse frieten, mayonaise en salade.
Met wat rode paprika, champignons en tomatenpuree kun je van het stoofvlees een lekkere goulash maken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1112353
Homepage ID
1282501
Smaak
A
Teller
2011
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
ajuin fijn snijden
de sneden brood insmeren met een flinke laag mosterd
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
stephanie_25
Gelegenheid