Bereidingswijze
In een grote braadpan olie verhitten. Gehaktballetjes voorzichtig in circa 5 minuten rondom bruin bakken. Uit pan nemen. Aan bakvet ui, pepertje, kerriepoeder, ketoembar en kaneel toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kruidenmengsel ca. 3 minuten al roerende bakken. Tomaten, paprika, tomatenpuree en 3 dl water toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. 10 minuten zachtjes laten stoven, af en toe roeren. Gehaktballetjes toevoegen en nog 10 minuten zachtjes laten stoven. Op smaak brengen met zout en chilipoeder.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is erg lekker. Het kost wat meer tijd, maar het is de moeite waard
Ingrediƫnten
500 g rundergehakt, 2 theelepels gemberpoeder, 3 eetlepels paneermeel, zout, 1 ui, 1 ei, 1 klein groen pepertje, 500 g tomaten, 1 kleine groene paprika, 4 eetlepels olie, 2 eetlepels mild kerriepoeder, 2 theelepels ketoembar, 1 theelepel kaneel, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1 vleesbouillontablet, chilipoeder
Leuke tips
Serveren met rijst, komkommersalade en mangochutney.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
111171
Homepage ID
1261
Smaak
N
Teller
12406
Drank
Uit
Bookmarked
111
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Gehakt, gemberpoeder, paneermeel, zout en ei door elkaar mengen. Tot ca. 20 kleine balletjes rollen. Ui pellen en snipperen. Pepertje wassen, in de lengte halveren, pitjes verwijderen en fijnhakken. Tomaten inkruisen en enkele seconden onderdompelen in kokend water en ontvellen. In stukken snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht