Bereidingswijze
Zeef de bloem en basterdsuiker boven de kom. Doe zout, citroenschil, vanillesuiker en boter erbij. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes door de bloem. Kneed alles met koele, schone handen door elkaar tot een deegbal. In het begin lijkt het of het nooit wat gaat worden, maar je moe gewoon dapper doorkneden! Verdeel het deeg in ongeveer 25 stukjes ter grootte van een walnoot. Rol er balletjes van en leg ze op de bakplaat. Duw de balletjes een beetje plat. Bak de koekjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Haal de koekjes uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen. Maak intussen het glazuur. Doe de poedersuiker in een kleine kom en roer het met de limonadesiroop tot een papje. Schep op ieder afgekoeld koekje wat glazuur en strijk het uit. Leg er een framboosof smartie op en laat het glazuur in 1 uur hard worden.
Ingrediƫnten
200 gram bloem, 85 gram basterdsuiker, 1 mespunt zout, 1 theelepel geraspte citroenschil, 1 zakje vanillesuiker, 125 gram koude, harde boter, 175 gram poedersuiker, 3 eetlepels (donker)rode limonadesiroop, 25 frambozen of rode en smarties/M&M's
Hulpmiddelen & keukengerei
beslagkom, kommetje, zeef, theelepel, 2 gewone messen, bakpapier.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1110772
Homepage ID
1246760
Smaak
Z
Teller
7311
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed de bakplaat van de oven met een groot stuk bakpapier.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid