Bereidingswijze
doe al het oude brood, speculoos en peperkoek in een mengkoek en voeg hier de melk aan toe. Het brood laten weken en met de handen fijnknijpen (lekker is als je er stukjes in laat)
au bain-marie de boter smelten en hier de suiker in oplossen.
klop de eitjes los en doe samen met de boter in het broodmengsel, voeg er ook naar believe rozijntjes aan toe.
Meng alles goed door elkaar en doe in een bakvorm ( ik gebruik een cakevrom van tupperware, zo eentje die flexibel is en niet hoeft ingeboterd te worden)
bak ong een uur op 200? (afhankelijk van het type oven)
au bain-marie de boter smelten en hier de suiker in oplossen.
klop de eitjes los en doe samen met de boter in het broodmengsel, voeg er ook naar believe rozijntjes aan toe.
Meng alles goed door elkaar en doe in een bakvorm ( ik gebruik een cakevrom van tupperware, zo eentje die flexibel is en niet hoeft ingeboterd te worden)
bak ong een uur op 200? (afhankelijk van het type oven)
Ingrediƫnten
500gr oud brood, speculaas en peperkoek (de juiste verhouding tussen deze 3 is niet zo belangrijk), 1/2 liter melk, 4 eieren, 150gr bruine suiker, 150 gr margarine of echte boter, rozijnen
Hulpmiddelen & keukengerei
enkele mengkommen, menglepel en maatbeker, 1 bakvorm en een oven
Leuke tips
geen serveertip, wel een extra tip, je kan eventueel aan het mengsel nog een zakje bakpoeder toevoegen om de broodpudding iets luchttiger te maken
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1109510
Homepage ID
1241032
Smaak
Z
Teller
5731
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid