Potato wedges

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/18/2005 - 07:14
Bereidingswijze
Mix de olie met de kruiden in een kom. Was en droog de aardappels. Snijd ze door de lengte doormidden en vervolgens elke helft in 5 of 6 partjes. Vermeng de aardappelpartjes met het olie mengsel.
Leg de partjes 1 voor 1 naast elkaar op je bakblik, ze mogen elkaar niet overlappen. Bak ze anderhalf uur in de oven. Draai ze na drie kwartier allemaal 1 voor 1 om. Het is een heel gedoe maar dat is de enige manier om ze echt lekker knapperig te krijgen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De favoriet van alle kinderen (en hun ouders!)
Ingrediƫnten
  • 6 grote of 8 kleine niet-bloemige aardappelen
  • 75 ml extra vierge olijfolie
  • 1 flinke eetlepel kippebouillon poeder
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel grof gemalen peper
  • eventueel wat kerrie poeder
  • Bekertje zure room
  • zoetzure chillisaus
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    1 grote of 2 kleinere bakplaten
    Leuke tips
    Serveer ze heet met een kommetje chillisaus en een kommetje zure room. Eet met je vingers, dip ze in de sauzen. HEERLIJK!
    Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    Amerikaans
    Soort gerecht / gang
    Borrelhapje
    Recept ID
    1109113
    Homepage ID
    1205368
    Smaak
    H
    Teller
    11362
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    26
    Aantal reacties
    2
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Verwarm de oven voor op 180 graden, vet je bakplaten in met wat olie.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    hannahhhh
    Gelegenheid