Bereidingswijze
Breng de melk met suiker aan de kook. Maal ondertussen de beschuiten klein en kruimel de ontbijt klein.
Zet nu de melk wat lager en voeg er de ontbijtkoek aan toe. Pas als de ontbijtkoek geheel is opgelost, kun je er de beschuiten bijdoen. Een weinig foelie&kaneel naar smaak toevoegen.
Klop nu de eieren en giet deze ook erbij.
Schenk nu alles over in een vuurvaste ovenschaal en bak het geheel op 180gr voor 1uurtje.
Zet nu de melk wat lager en voeg er de ontbijtkoek aan toe. Pas als de ontbijtkoek geheel is opgelost, kun je er de beschuiten bijdoen. Een weinig foelie&kaneel naar smaak toevoegen.
Klop nu de eieren en giet deze ook erbij.
Schenk nu alles over in een vuurvaste ovenschaal en bak het geheel op 180gr voor 1uurtje.
Vertel iets leuks over dit recept
Deze lekkernij maakte mijn tante die afkomstig was uit Belgie. Als kind was ik er dol op..maar ik kan niet verwoorden waar het naar smaakt of op lijkt.
Dus probeer het zelf eens en laat me weten wat jij ervan vindt!!
Dus probeer het zelf eens en laat me weten wat jij ervan vindt!!
Ingrediƫnten
1liter melk
3pakken beschuit
+/-200gr suiker
1/2 ontbijtkoek
1blaadje foelie
5 eieren
450gr kandij
'n zoete appelstroop
kaneel
3pakken beschuit
+/-200gr suiker
1/2 ontbijtkoek
1blaadje foelie
5 eieren
450gr kandij
'n zoete appelstroop
kaneel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1107680
Homepage ID
1277860
Smaak
Z
Teller
821
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid