Bereidingswijze
IJssoorten iets zachter laten worden. Bodem van springvorm met bakpapier bekleden. Bolletjes van ijs scheppen. In springvorm bolletjes ijs en poffertjes onregelmatig verdelen en hoog opvullen. Vorm tot gebruik in diepvries zetten. Slagroom stijfkloppen. Chocolade boven hittebestendige kom in stukjes breken. Kom in pan met laagje kokend water hangen (bodem mag die van pan niet raken). Chocolade laten smelten, af en toe roeren. Springvorm uit diepvries nemen. Ring van vorm verwijderen en ijstaart met behulp van bakpapier op bord leggen. Bakpapier eronder wegtrekken. Chocolade over taart druppelen. Garneren met slagroom en suikerparels. Direct serveren.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
? 1 bak vanilleroomijs (750 ml)
? 1 bak chocoladeroomijs (750 ml)
? 1 pak ambachtelijke poffertjes (290 g)
? 1 bekertje slagroom (125 ml)
? 75 g pure chocolade
? 2 eetlepels chocoladesuikerparels (culisuiker, busje a 270 g)
? 1 bak chocoladeroomijs (750 ml)
? 1 pak ambachtelijke poffertjes (290 g)
? 1 bekertje slagroom (125 ml)
? 75 g pure chocolade
? 2 eetlepels chocoladesuikerparels (culisuiker, busje a 270 g)
Hulpmiddelen & keukengerei
? bakpapier
? springvorm doorsnede ca. 20 cm
? springvorm doorsnede ca. 20 cm
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1107148
Homepage ID
1253069
Smaak
Z
Teller
2457
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid