Bereidingswijze
Deegbal op met bakpapier beklede bakplaat uitrollen of uitdrukken tot een lap van 1-2 cm dik. Speculaas in het midden van de oven in ca 35 minuten gaar en bruin laten worden.
Vertel iets leuks over dit recept
Grote brokken speculaas geven het echte Sinterklaas gevoel.
Ingrediƫnten
250 gr zelfrijzend bakmeel, 150 gr donkere basterdsuiker, 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden, 100 gr ijskoude roomboter, 2-3 eetlepels melk, plasticfolie, bakpapier.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1106707
Homepage ID
1260669
Smaak
Z
Teller
1815
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bakmeel boven een kom zeven en omscheppen met basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout. Boter met twee messen in bloemmengsel tot kleine korrels snijden. Geheel met koele hand snel tot soepel deeg kneden. Als de deeg te droog is wat melk erdoor kneden.
Deegbal in plasticfolie verpakken en minstens 1 uur in de koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Deegbal in plasticfolie verpakken en minstens 1 uur in de koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid