heksenstaffen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/27/2004 - 15:18
Bereidingswijze
Stap 1:
Meng het gehakt met een
beetje peper, een beetje zout, paneermeel en het ei. Maak er gehaktballetjes van, zo groot als golfballetjes. Snijd de gepelde uien in grote stukken.

Stap 2:
Halveer de paprika?s en snijd ze zonder de stelen en de zaadjes in grote stukken. Giet de maiskolfjes af en laat ze goed uitlekken.

Stap 3:
Wrijf de metalen spiesen in met een beetje olie zodat het eten er niet aan blijft kleven. Prik de gehaktballetjes, de maiskolfjes
en de stukken paprika en ui om en om aan de spiesen. Begin met vlees en eindig met vlees, dan blijft alles goed zitten. Verhit de olie in een koekenpan of grillpan (of gebruik de barbecue) en
rooster de piratenknotsen hierin
15 minuten. Draai ze regelmatig om. Let op: metalen spiesen
worden heet, dus gebruik een vleestang.

Stap 4:
Roer de ingredienten voor de
piratendip goed door en eet deze bij de piratenstokjes. Dit is heerlijk smullen met stokbrood erbij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eten aan stokjes is hartstikke leuk en vooral erg lekker. Want op een lange prikker kun je precies de dingetjes prikken die je het allerlekkerst vindt. Deze recepten brengen je vast op creatieve ideeen!
Ingrediƫnten
1 ei
2 uien
1 rode of gele paprika
1 groene paprika
1 blik (1/2 liter) maiskolfjes
2 eetlepels zonnebloemolie
4 metalen spiesen (of 8 satestokjes)
Hulpmiddelen & keukengerei
4 metalen spiesen (of 8 satestokjes)
Leuke tips
Tsjakkatip:
Als je niet van maiskolfjes houdt, dan kun je champignons gebruiken
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1106448
Homepage ID
1276323
Smaak
A
Teller
1073
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
8 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel ketjap manis

8 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel ketjap manis
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dolfijntje6
Gelegenheid