Bereidingswijze
Breek 225g chocolade (Swiss Noir) in stukjes en smelt de ze in een kom boven zacht kokend water (au bain marie). Verwarm 300ml slagroom en roer deze door de warme chocolade. Laat het chocolademengsel afkoelen, totdat deze iets dikker wordt. Zet alleen de ring van een springvorm (?18-20cm) op een plat bord, schenk het chocolade mengsel erin. Laat de taart in de koelkast in ca. 2 uur opstijven. Maak voor het verwijderen van de ring een theedoek
gloeiend heet en wikkel deze om de ring, zodat de buitenkant van de truffeltaart begint te smelten. Verwijder de ring en zeef 2 eetlepels cacaopoeder erover.
gloeiend heet en wikkel deze om de ring, zodat de buitenkant van de truffeltaart begint te smelten. Verwijder de ring en zeef 2 eetlepels cacaopoeder erover.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
225g chocolade (Swiss Noir), 300ml slagroom, 2 eetlepels cacaopoeder.
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm(? 18-20 cm)
Leuke tips
Snij de taartrand met een warm mes los.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1105691
Homepage ID
52812
Smaak
A
Teller
1182
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid