Bereidingswijze
-Intussen;
-Bak je de fijngesnipperde sjalotjes en de knoflook aan in olijfolie met wat boter.
-Kruid met peper en zout.
-Snij de kreeftenstaart in mooie plakjes.
-Verkruimel de rest van het kreeftenvlees.
-Vermeng alles met de sjalotjes,de wijn en de dille.
-Lat nog even goed doorwarmen.
-Verdeel over de warme pasteitjes.
Werk af met een plukje groen en peper uit de molen.
-Bak je de fijngesnipperde sjalotjes en de knoflook aan in olijfolie met wat boter.
-Kruid met peper en zout.
-Snij de kreeftenstaart in mooie plakjes.
-Verkruimel de rest van het kreeftenvlees.
-Vermeng alles met de sjalotjes,de wijn en de dille.
-Lat nog even goed doorwarmen.
-Verdeel over de warme pasteitjes.
Werk af met een plukje groen en peper uit de molen.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mmmmmmmmmmmmmmmm!
Ingrediƫnten
-8vierkante plakjes bladerdeeg.
-1gekookte kreeft of 400gram gekookte en gepelde rivierkreeftjes.
-1eierdooier.
-5cl melk.
-2teentjes knoflook.
-4eetl.olijfolie.
-30gram boter.
-10cldroge witte wijn.
-4eetl.gehakte dille.
-peper ut de molen en zout.
-1gekookte kreeft of 400gram gekookte en gepelde rivierkreeftjes.
-1eierdooier.
-5cl melk.
-2teentjes knoflook.
-4eetl.olijfolie.
-30gram boter.
-10cldroge witte wijn.
-4eetl.gehakte dille.
-peper ut de molen en zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
-Oven.
-Bakpapier.
-bonen(droge)
-bakplaat.
-kom.
-mesje.
-borsteltje.
-bakpapier.
-pannetje of ketel.
-Bakpapier.
-bonen(droge)
-bakplaat.
-kom.
-mesje.
-borsteltje.
-bakpapier.
-pannetje of ketel.
Leuke tips
Chateau des Fines Roches 2002.
Een bijzondere en complexe rijke wijn die feestelijk bij dit gerecht past.
Een bijzondere en complexe rijke wijn die feestelijk bij dit gerecht past.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1105520
Homepage ID
1250695
Smaak
H
Teller
2531
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-Verwarm de oven voor op 240graden.
-Maak van dedeegplakjes ronde vormpjes door middel van een omgedraaid kommetje.
-Leg ze op een bakplaat op voldoende afstand van elkaar.
-Leg op elk plakje eeen kleiner stukje
bakpapier en daarop wat gedroogde bonen.
-Klop de dooier los met de melk en bestrijk er de deegrandjes mee.
-Bak gedurende 10 minuten in de oven.
-Neem dan bakpapier en bonen weg.
-Maak van dedeegplakjes ronde vormpjes door middel van een omgedraaid kommetje.
-Leg ze op een bakplaat op voldoende afstand van elkaar.
-Leg op elk plakje eeen kleiner stukje
bakpapier en daarop wat gedroogde bonen.
-Klop de dooier los met de melk en bestrijk er de deegrandjes mee.
-Bak gedurende 10 minuten in de oven.
-Neem dan bakpapier en bonen weg.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid