Koninginnepasteitje met kreeft.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/17/2004 - 23:59
Bereidingswijze
-Intussen;
-Bak je de fijngesnipperde sjalotjes en de knoflook aan in olijfolie met wat boter.
-Kruid met peper en zout.
-Snij de kreeftenstaart in mooie plakjes.
-Verkruimel de rest van het kreeftenvlees.
-Vermeng alles met de sjalotjes,de wijn en de dille.
-Lat nog even goed doorwarmen.
-Verdeel over de warme pasteitjes.
Werk af met een plukje groen en peper uit de molen.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mmmmmmmmmmmmmmmm!
Ingrediƫnten
-8vierkante plakjes bladerdeeg.
-1gekookte kreeft of 400gram gekookte en gepelde rivierkreeftjes.
-1eierdooier.
-5cl melk.
-2teentjes knoflook.
-4eetl.olijfolie.
-30gram boter.
-10cldroge witte wijn.
-4eetl.gehakte dille.
-peper ut de molen en zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
-Oven.
-Bakpapier.
-bonen(droge)
-bakplaat.
-kom.
-mesje.
-borsteltje.
-bakpapier.
-pannetje of ketel.
Leuke tips
Chateau des Fines Roches 2002.
Een bijzondere en complexe rijke wijn die feestelijk bij dit gerecht past.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1105520
Homepage ID
1250695
Smaak
H
Teller
2531
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-Verwarm de oven voor op 240graden.
-Maak van dedeegplakjes ronde vormpjes door middel van een omgedraaid kommetje.
-Leg ze op een bakplaat op voldoende afstand van elkaar.
-Leg op elk plakje eeen kleiner stukje
bakpapier en daarop wat gedroogde bonen.
-Klop de dooier los met de melk en bestrijk er de deegrandjes mee.
-Bak gedurende 10 minuten in de oven.
-Neem dan bakpapier en bonen weg.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
luttepetut
Gelegenheid