Bereidingswijze
Nu dus het vlees in een gesloten pan hierin
gaar stoven in ca 20 min.De kip op een verwarmde schotel leggen en warm houden.
Het vocht binden met wat aangemengde maizena.De kersen erdoor roeren.
gaar stoven in ca 20 min.De kip op een verwarmde schotel leggen en warm houden.
Het vocht binden met wat aangemengde maizena.De kersen erdoor roeren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een gemakkelijk en toch feestelijk recept
Ingrediƫnten
Je hebt nodig:4 kippebouten, peper en zout,
50 gr boter, 1 ui, sap van 1 sinaasappel,
2 eetl sherry ,1 stukje verse gemberwortel,
1/2 l blikje kersen zonder pit en maizena
50 gr boter, 1 ui, sap van 1 sinaasappel,
2 eetl sherry ,1 stukje verse gemberwortel,
1/2 l blikje kersen zonder pit en maizena
Hulpmiddelen & keukengerei
braadpan, vruchtenpers ,een schotel
Leuke tips
De saus over de kipstukken gieten en er pommes frites of rijst bij geven.Een gemengde salade van div.soorten sla en een
frisse vinegraitte smaakt er prima bij.
frisse vinegraitte smaakt er prima bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1104485
Homepage ID
1268061
Smaak
A
Teller
893
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De kip met zout en peper bestrooien en in de hete boter met de gesnipperde ui snel
bruin bakken.Het sap van de kersen, het sinaasappelsap, sherry en de fijngesnipperde
gemberaan het braadvocht
toevoegen.
bruin bakken.Het sap van de kersen, het sinaasappelsap, sherry en de fijngesnipperde
gemberaan het braadvocht
toevoegen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid