Bereidingswijze
Bak per pannekoek eerst het spek uit in de olie of boter.
Schep hierover een flinke lepel beslag uit, laat dit uitvloeien en druk hierin de partjes appel.
Laat de onderkant bruin worden.
Keer de pannekoek en bruin de andere kant, dit alles op een niet te hoog vuur.
Schep hierover een flinke lepel beslag uit, laat dit uitvloeien en druk hierin de partjes appel.
Laat de onderkant bruin worden.
Keer de pannekoek en bruin de andere kant, dit alles op een niet te hoog vuur.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere, stevige kost.
Ingrediƫnten
200 gr. bloem. 5 dl. melk. 250 gr. gerookt ontbijtspek. 5 eieren. zout. suiker naar smaak. 4 stevige, zure appels. olie of boter voor bakken.
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekepan. Garde. Beslagkom. Schillemesje.
Leuke tips
Uiteraard heerlijk met stroop!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1104354
Homepage ID
1268051
Smaak
H
Teller
826
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef de bloem en klop hiervan onder toevoeging van de melk, eieren, zout en suiker een glad beslag.
Verdeel het spek in 6 gelijke porties.
Schil de appels, klokhuis er uit halen en snijd de appels in partjes.
Verdeel het spek in 6 gelijke porties.
Schil de appels, klokhuis er uit halen en snijd de appels in partjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid