Bereidingswijze
In een pan met dikke bodem, suiker met slagroom en water op laag vuur verwarmen. Continu roeren met pollepel.De gesmolten suiker 3-5 minuten al roerend zachtjes door laten koken. Met pollepel testen of massa goed is. (Laatste druppel suikerstroop die van de lepel loopt trekt dun draadje ).
Pan direct van het vuur nemen en de suikerstroop tijdens afkoelen continu stevig roeren, anders vormt de massa te grove structuur. Als de massa troebel en dikker begint te worden, deze snel over de vormen verdelen (ongeveer 1/2 cm dik). Borstplaat 10-15 minuten laten afkoelen, vormpjes voorzichtig op hun kant leggen en verder laten afkoelen. Vormpjes weer vlak leggen en nog eens 10 minuten laten afkoelen. Voorzichtig bakpapier eraf trekken en vormpjes verwijderen.
Pan direct van het vuur nemen en de suikerstroop tijdens afkoelen continu stevig roeren, anders vormt de massa te grove structuur. Als de massa troebel en dikker begint te worden, deze snel over de vormen verdelen (ongeveer 1/2 cm dik). Borstplaat 10-15 minuten laten afkoelen, vormpjes voorzichtig op hun kant leggen en verder laten afkoelen. Vormpjes weer vlak leggen en nog eens 10 minuten laten afkoelen. Voorzichtig bakpapier eraf trekken en vormpjes verwijderen.
Ingrediƫnten
250 gram fijne kristalsuiker
5 el slagroom
2 el water
5 el slagroom
2 el water
Hulpmiddelen & keukengerei
6 borstplaatvormen
bakpapier
bakpapier
Leuke tips
Meng voor bruine borstplaat eerst 1 eetlepel cacaopoeder of instantkoffie door de suiker.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1104324
Homepage ID
1017762
Smaak
Z
Teller
760
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Op het aanrecht of een snijplank een vel bakpapier leggen. De vormen invetten en op het bakpapier leggen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid