Bereidingswijze
Droge bestandelen (uitgezonderd de amandelen) door elkaar mengen. Boter in kleine blokjes snijden en met de deeghaken van de mixer (en eventueel de handen) goed door de rest mengen totdat er een mooie bal deeg ontstaat. Deeg uitdrukken op bakplaat, ongeveer 1 cm dik. Amandelen verdelen over de speculaas. Ongeveer 55-60 minuten afbakken in de oven. Als de amandelen licht gebruind zijn is de speculaas klaar. In stukken snijden terwijl het nog warm is.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ouderwets lekkere speculaas
Ingrediƫnten
450 gram patentbloem, 225 gram donkerbruine suiker, 350 gram roomboter, 15 gram speculaaskruiden, 5 theelepels bakpoeder, snufje zout, 15-20 ontvelde amandelen.
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven, grote bakplaat
Leuke tips
Vooral lekker op Sinterklaas-avond ;-)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1103530
Homepage ID
1014831
Smaak
A
Teller
2027
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Heteluchtoven voorverwarmen op 150 graden Celsius. Gasoven op stand 3.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid