Bereidingswijze
Verwarm de honing tot ie zacht is en roer de stroop erdoor. Zeef de bloem en vermeng die met de kruiden en het bakpoeder. Roer de afgekoelde honing erdoor en kneed het tot een stevig deeg. Rol dit op een ingevette bakplaat uit. Bak de taaitaai in circa 25 minuten in een matig warme oven gaar. Laat afkoelen en snij het in stukken of steek er vormpjes uit. Ouderwets smullen!
Vertel iets leuks over dit recept
Ouderwets smullen
Ingrediƫnten
250 gram bloem
100 gram honing
1 eetlepel schenkstroop
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel bakpoeder
3 theelepels kaneel
1 theelepel anijs
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel kruidnagelpoeder
100 gram honing
1 eetlepel schenkstroop
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel bakpoeder
3 theelepels kaneel
1 theelepel anijs
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel kruidnagelpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan, zeef, bakplaat.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1103431
Homepage ID
1264805
Smaak
Z
Teller
1797
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid