Appel in Bisschopswijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/30/2004 - 16:16
Bereidingswijze
De appels scillen , halveren en de klokhuizen verwijderen.
Doe de wijn in een brede niet te hoge pan en zet die met de basterdsuiker en de appelen zachtjes op.

Laat de appelen ca 15 minuten garen. en laat ze dan in de wijn zeker ? uur afkoelen.


Haal de appelhelften uit de wijn en kook de wijn met de kandijsuiker in tot een dikke siroop.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een appelig Sinterklaastoetje.
Ingrediƫnten

  • 4 aromatische appelen
  • 1 fles bisschopswijn
  • 75gr bruine basterdsuiker
  • 100gr bruine kandijsuiker
  • kaneelijs
Leuke tips
Snijd de appel in plakjes, leg ze mooi waaiervormig op een bord. Schep er een grote bol kaneelijs bij en besprenkel met wat van de siroop.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1103394
Homepage ID
997413
Smaak
A
Teller
1593
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
ipv Bisschopswijn kan je ook Gluhwein nemen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
edda_m
Gelegenheid