pepernotentaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/30/2004 - 15:40
Bereidingswijze
1 Breek de eieren in de kom en doe daar de suiker en de vanille suiker bij. Zet de kom in een bak met lauw water en klop met de mixer de eieren en de suiker tot een massa die als een dik lint van een lepel loopt.
2 Zeef de bloem, de maizena, het zout en de speculaaskruiden in kleine gedeelte boven het eimengsel. En schep dit met 2 lepels om.
3 Doe het deeg in een bakvorm.
4 Schuif de bakvorm in het midden van de oven en laat het deeg in 40 minuten gaar bakken.
5 Ruim je aanrechtblad even op.
6 Sla de slagroom met de suiker in een kom stijf. Meng door de slagroom 100 gram gemalen pepernoot en een theelepel speculaaskruiden. Doe de helft van de slagroom massa in een andere bak en meng daardoor 25 gram gemalen chocoladeletter.
7 Snijd de bodem door de helft en leg de 2 helften langs elkaar. Op de onderkant smeer je nu de slagroommassa met chocoladeletter. Verdeel dit gelijkmatig. Leg nu de bovenkant op de slagroommassa.
8 Smeer de andere slagroommassa (zonder chocoladeletter) nu aan de zijkant en bovenkant van de taart.
9 Leg de overgebleven gemalen pepernoten op het aanrechtblad en rol de zijkant van de taart hier doorheen.
10 Garneer de bovenkant van de taart met pepernoten en ander sinterklaassnoepgoed

Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
Wat heb je nodig voor het deeg:
2 eieren
70 gram suiker
? pakje vanillesuiker
40 gram zelfrijzend bakmeel
15 gram maizena
1 mespunt zout
1 theelepel speculaaskruiden
Wat heb je nodig voor de vulling/ garnering:
4 dl slagroom
4 eetlepels suiker
125 gram gemalen pepernoot
25 gram gemalen chocolade letter
1 theelepel speculaaskruiden
Pepernoten
Sinterklaassnoepgoed
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
beslagkom
springvorm
2 lepels
Leuke tips
Lekker rond als de kinderen de schoen hebben gezet met een lekkere kop warme chocolademelk
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1103388
Homepage ID
1265425
Smaak
H
Teller
12363
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
40
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175?C.
Vet de bakvorm in en bestuif hem met wat bloem.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koenvijnmans
Gelegenheid