Bereidingswijze
Het gehakt mengen met de kruiden naar eigen wens. De bladerdeeg plakjes in een rij van 3 a 4 plakjes naast elkaar en aan elkaar leggen. (Ligt er even aan hoe groot je letter wordt, en welke letter) Dan het gehakt op de bladerdeeg doen, niet helemaal tot aan het einde vullen, dan de bladerdeeg oprollen, tot een rol, de uiteinden vouw je dicht. Dan vorm je de gevulde bladerdeeg stok in een letter naar keuze. Als deze klaar is, de Letter insmeren met Ei. Dan de letter in de over, en na 25 min, Eet smakelijk!!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor een heerlijk avondje sinterklaas, toch iets anders lekkers op tafel ipv chocolade letters!? Daarom nu een gehaktletter, ziet er net zo feestelijk uit als een chocolade letter...
Ingrediƫnten
2 pakjes a 10 plakjes bladerdeeg. 500gram- 1 kilo gehakt. Gehaktkruiden naar keuze. Ei
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, kom,Oven,beker
Leuke tips
Leuk om kleine letters te maken, van elke gast de voorletter, op ieders bord leggen, en als extra, groente zakjes maken ( zie andere recept)
een zakje sla, erom heen drapperen, geraspte kaas er over, en een paar plakjes tomaat.
een zakje sla, erom heen drapperen, geraspte kaas er over, en een paar plakjes tomaat.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1103375
Homepage ID
1268923
Smaak
H
Teller
6105
Drank
Uit
Bookmarked
53
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
In een beker het ei klutsen, de plakjes bladerdeeg ontdooien ( ongeveer 10 min) De oven voorverwarmen op 180/200 graden, zie het pakje van de bladerdeeg. Bak rooster middelste stand.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid