Pepernoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/30/2004 - 12:45
Bereidingswijze
Kneed alle ingredienten door elkaar tot een soepele bal deeg. Laat deze bal 1 uur op een koele plaats rusten, b.v. in de ijskast. Smeer de bakplaat in met boter. Draai van de helft van je bol deeg allemaal kleine balletjes (ter grootte van een knikker). Leg de kleine balletjes op gelijke afstand op de bakplaat. Je kunt van de helft van de bol ongeveer 1 baklaat vol pepernoten maken. Druk elk balletje een beetje plat met je duim. Bak op 200 ?C de pepernoten in 15 a 20 minuten gaar en goudbruin en laat ze daarna afkoelen. Sommigen maken onder het bakken alvast de volgende portie, maar jij hebt wel wat beters te doen....
Ingrediƫnten
125 gram bloem, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram boter, 90 gram bruine basterdsuiker, 2 eetlepels waterzout, 1 eierdooier, 1 theelepel Speculaaskruiden &
1/2 theelepel kaneel.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1103369
Homepage ID
1244382
Smaak
A
Teller
1163
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marssie66
Gelegenheid