Hartige Sinterklaas-letter

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/30/2004 - 00:27
Bereidingswijze
Verdeel het gehaktmengsel over deze 4 plakjes bladerdeeg, dek het gehaktmengsel af met de
andere plakjes bladerdeeg en druk de deegranden goed dicht.
Bestrijk de bovenzijde van
het bladerdeeg met de rest van het losgeklopte ei.
Bak de letter op de bakplaat in het
midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Serveer eens een hartige banketletter met Sinterklaas
Ingrediƫnten
  • 250 gr. half om half gehakt
  • gehaktkruiden
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 4 plakjes bladerdeeg

  • 1/2 eetl. boter
  • Leuke tips
  • Neem i.p.v. kant en klare gehaktkruiden, je eigen kruiden om erdoor te doen.
  • Zorg dat
    je wel mager h.o.h. gehakt gebruikt.
  • Zet een schaaltje mosterd op tafel.
    Eet smakelijk !
    Bron: www.vlees.nl
  • Bereidingstijd
    30-60 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Borrelhapje
    Recept ID
    1103359
    Homepage ID
    869650
    Smaak
    H
    Teller
    5616
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    12
    Aantal reacties
    1
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
    Meng in een
    kom het gehakt, de helft van het ei en de gehaktkruiden.
    Vet een bakplaat in met boter.

    Halveer de plakjes bladerdeeg tot 8 even grote rechthoeken.
    Vorm met 4 plakjes de letter
    S.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    reve51
    Gelegenheid