Bereidingswijze
Roer van de bakmix, Nutrix, boter, suiker, speculaaskruiden en de melk een glad
deeg
Laat het 10 minuten in de koelkast rusten
Bedek het vochtig aanrecht met huishoudfolie en bestuif folie en deegroller met glutenvrij meel
Verdeel het speculaasdeeg in 2 delen en rol elk deel uit tot een deeglap ter grootte van de springvorm
Bekleed de ingevette springvorm met 1 van de deeglappen
Klop het ei los en meng de helft met de citroensap door de amandelspijs
Verdeel de spijs over de deegbodem
Dek vervolgens de springvorm met de
andere deeglap
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en garneer met amandelen, goed aandrukken
Bak de gevulde speculaas in 40 minuten goudbruin en gaar
deeg
Laat het 10 minuten in de koelkast rusten
Bedek het vochtig aanrecht met huishoudfolie en bestuif folie en deegroller met glutenvrij meel
Verdeel het speculaasdeeg in 2 delen en rol elk deel uit tot een deeglap ter grootte van de springvorm
Bekleed de ingevette springvorm met 1 van de deeglappen
Klop het ei los en meng de helft met de citroensap door de amandelspijs
Verdeel de spijs over de deegbodem
Dek vervolgens de springvorm met de
andere deeglap
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en garneer met amandelen, goed aandrukken
Bak de gevulde speculaas in 40 minuten goudbruin en gaar
Ingrediƫnten
100 gram glutenvrij meel
50 gram Nutrix puur rijstebloem (instant)
100 gram roomboter of margarine (koud)
50 gram bruine basterdsuiker
50 ml melk
15 gram glutenvrije speculaaskruiden
garneeramandelen
1/2 losgeklopt ei (om te bestrijken
Voor de vulling:
300 gram glutenvrije amandelspijs(bv. Baukje)
1/2 losgeklopt ei
beetje citroensap
50 gram Nutrix puur rijstebloem (instant)
100 gram roomboter of margarine (koud)
50 gram bruine basterdsuiker
50 ml melk
15 gram glutenvrije speculaaskruiden
garneeramandelen
1/2 losgeklopt ei (om te bestrijken
Voor de vulling:
300 gram glutenvrije amandelspijs(bv. Baukje)
1/2 losgeklopt ei
beetje citroensap
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm van 20 cm doorsnee
Leuke tips
Eerst goed af laten koelen
Daarna pas uit de springvorm nemen
Daarna pas uit de springvorm nemen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1102950
Homepage ID
1265784
Smaak
Z
Teller
9475
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden C
Sprinvorm invetten
Sprinvorm invetten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid