Gevuld Speculaas - Glutenvrij

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/25/2004 - 16:36
Bereidingswijze
Roer van de bakmix, Nutrix, boter, suiker, speculaaskruiden en de melk een glad
deeg

Laat het 10 minuten in de koelkast rusten

Bedek het vochtig aanrecht met huishoudfolie en bestuif folie en deegroller met glutenvrij meel

Verdeel het speculaasdeeg in 2 delen en rol elk deel uit tot een deeglap ter grootte van de springvorm

Bekleed de ingevette springvorm met 1 van de deeglappen

Klop het ei los en meng de helft met de citroensap door de amandelspijs

Verdeel de spijs over de deegbodem

Dek vervolgens de springvorm met de
andere deeglap

Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en garneer met amandelen, goed aandrukken

Bak de gevulde speculaas in 40 minuten goudbruin en gaar
Ingrediƫnten
100 gram glutenvrij meel

50 gram Nutrix puur rijstebloem (instant)

100 gram roomboter of margarine (koud)

50 gram bruine basterdsuiker

50 ml melk

15 gram glutenvrije speculaaskruiden

garneeramandelen

1/2 losgeklopt ei (om te bestrijken


Voor de vulling:

300 gram glutenvrije amandelspijs(bv. Baukje)

1/2 losgeklopt ei

beetje citroensap

Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm van 20 cm doorsnee
Leuke tips
Eerst goed af laten koelen

Daarna pas uit de springvorm nemen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1102950
Homepage ID
1265784
Smaak
Z
Teller
9475
Waardering aantal
4
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden C

Sprinvorm invetten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
feesten-en-dieet
Gelegenheid