Bereidingswijze
doe de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden, koekkruiden, anijspoeder en de suiker in de beslagkom en meng ze goed door elkaar. Doe de boter in stukjes erbij en de eieren en mix er met de mixer een glad beslag van. Doe nu de schuddebuikjes erbij en roer deze er voorzichtig doorheen met de houten lepel zodat ze niet stuk gaan. Doe het beslag nu in de broodbakmachine zonder kneedhaak en zet deze op de stand bake only voor een uur. Afbakken in de oven kan ook doe het beslag dan in een ingevet bakblik en bak hem op 160 graden in ongeveer een uur gaar en bruin.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere sinterklaascake voor sinterklaas maar natuurlijk ook ernstig lekker de rest van het jaar
Ingrediƫnten
200 gr bloem, 200 gr boter, 200 gr suiker, bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 1 tl speculaaskruiden, 1 tl koekkruiden, ? tl gemalen anijspoeder, een flinke kop schuddebuikjes (of kruidnootjes)
Hulpmiddelen & keukengerei
beslagkom, mixer, houten lepel, bakblik of broodbakmachine.
Leuke tips
Lekker bij warme chocomel met slagroom op een donkere sinterklaasavond....
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1102921
Homepage ID
1190850
Smaak
Z
Teller
3620
Drank
Uit
Bookmarked
30
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
alles ingredienten afwegen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid