Bereidingswijze
1: Doe de amandelen in de grote mengkom van de keukenmachineen laat de machine malen totdat de amandelen fijn poeder zijn geworden.Strooi de poedersuiker en cacao bij het amandelpoeder en laat de machine nog even draaien.Schenk druppel voor druppel het eigeel uit het cupje in de vultuit van de keukenmachine.Druk na elke druppel op de knop om de machine heel even te laten draaien.Stop met het druppelen waneer het amandel mengsel aan elkaar begint te plakken. 2: Maak de mengkom van de keukenmachine los.Schraap de amandelmassa eruit en leg hem op een grote snijplank of in een kom.Kneet de massa goed door.Voeg eventueel wat poedersuiker toe als de marsepijn te klef en plakkerig is.Draai er tussen je handen 20 balletjes van,zo groot als een flinke knikker. 3: Breng in een grote pan een laag water aan de kook.Zet het vuur dan laag,zodat het water niet meer borrelt.Hang nu een kleinere pan in de pan.De bodems mogen elkaar niet raken.Breek de reep chocolade in kleine stukjes.Of sla met een deegroller op de nog verplakte chocoladereep:nu kun je de chocolade er zo in stukjes uitschudden.Doe de chocoladestukjes in de kleine pan en roer steeds,tot alle chocolade is gesmolten. 4: Steek de balletjes marsepijn aan satestokjes en doop ze snel in de gesmolten chocolade.Schep de chocolade met een lepel over de onbedekte plekken marsepijn.Zet de satestokjes schuin in een wijd glas,zodat de balletjes elkaar niet raken.Zet het glas minstens een kwartier in de koelkast.Zo kan de chocolade hard worden zonder dat de lollies aan elkaar vastplakken.
Vertel iets leuks over dit recept
voor de echte marsepijn liefhebbers
ca:20 lollies
ca:20 lollies
Ingrediƫnten
3 zakjes gepelde amandelen (A+/-55g), 150 g poedersuiker, 2el cacaopoeder, 1/2 -1 cupje gepasteuriseerd eigeel, 200g pure chocolade, 20 satestokjes.
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
Leuke tips
je kunt ook eens melkchocolade of witte chocolade. Als je ze niet meteen opeet kun je de lollies een week in een afgedekt bakje in de koelkast bewaren. smakelijk
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1102710
Homepage ID
1263834
Smaak
Z
Teller
2770
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid