Bereidingswijze
De filets kruiden met zeezout en zwarte peper, bakken in wat boter en laten rusten in een oven van 80 graden. De pan deglaceren met de saus, op smaak brengen, en serveren bij de filet. Afwerken met poeder van jenever.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Filet van haas met eigen jus met jenevertoets
Ingrediƫnten
een hazenrug /
50 gram jeneverbessen /
zwarte peper, zeezout /
5 wortels, 2 uien, peterseliestengels, twee stronken selder, 2 sjalotten, kruidentuiltje, gestoomd spek, twee koppen look /
2 eetlepels tomatenconcentraat
een glas rode wijn
50 gram jeneverbessen /
zwarte peper, zeezout /
5 wortels, 2 uien, peterseliestengels, twee stronken selder, 2 sjalotten, kruidentuiltje, gestoomd spek, twee koppen look /
2 eetlepels tomatenconcentraat
een glas rode wijn
Leuke tips
Bijvoorbeeld met mousseline van schorsenerenen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1102697
Homepage ID
1069687
Smaak
H
Teller
6480
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Fond van haas: De filets van het rugbeen snijden en koud wegzetten. Het rugbeen in stukken hakken en bruinen in de oven op 200 graden. De groenten en aromaten (1 kop look, ui, wortel, selder) toevoegen en alles bruin laten bakken. Tomatenconcentraat toevoegen. Bevochtigen met rode wijn, en laten inkoken tot een stroop. Daarna onderzetten met water en ten minste drie uur laten pruttelen. De hazenfond zeven en ontvetten.
Saus: Het spek laten fruiten en de fijngesneden sjalotten toevoegen samen met een doorgesneden kop look (look niet pellen). Hazenfond toevoegen en minimum dertig minuten laten trekken. De saus zeven die nu klaar is voor gebruik.
Jeneverpoeder: de jeneverbessen 15 minuten drogen in een oven van 180 graden, laten afkoelen. In een keukenrobot tot poeder vermalen, zeven en wegzetten voor gebruik (in een gesloten pot bewaard dit mengsel zeker een jaar - cfr. gedroogde kruiden)
Saus: Het spek laten fruiten en de fijngesneden sjalotten toevoegen samen met een doorgesneden kop look (look niet pellen). Hazenfond toevoegen en minimum dertig minuten laten trekken. De saus zeven die nu klaar is voor gebruik.
Jeneverpoeder: de jeneverbessen 15 minuten drogen in een oven van 180 graden, laten afkoelen. In een keukenrobot tot poeder vermalen, zeven en wegzetten voor gebruik (in een gesloten pot bewaard dit mengsel zeker een jaar - cfr. gedroogde kruiden)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid