Bereidingswijze
Kneed meel,bruine suiker boter en de speculaaskruiden tot een soepel deeg en laat dit een half uur rusten.
Doe intussen 150 gr gepelde amandelen ,100 gr suiker ,1 eierdooier en het sap van een 1/2 citroen in en keukenmachine en maal het fijn.
Rol het deeg uit tot een lange lap.leg de helft op een beboterd bakblik,strijk de amandelpers er over uit en bedek het met de overgebleven lap deeg. Druk de randen op elkaar en trek met een vork ruiten erop, druk de halve amandelen erin en bestrijk met los geklopt
eierdooier. Prik er met een sate stokje gaatjes in.
Zet het bakblik in een matig warme oven en bak de speculaas in 1/2 tot 1 uur bruin en gaar.
Doe intussen 150 gr gepelde amandelen ,100 gr suiker ,1 eierdooier en het sap van een 1/2 citroen in en keukenmachine en maal het fijn.
Rol het deeg uit tot een lange lap.leg de helft op een beboterd bakblik,strijk de amandelpers er over uit en bedek het met de overgebleven lap deeg. Druk de randen op elkaar en trek met een vork ruiten erop, druk de halve amandelen erin en bestrijk met los geklopt
eierdooier. Prik er met een sate stokje gaatjes in.
Zet het bakblik in een matig warme oven en bak de speculaas in 1/2 tot 1 uur bruin en gaar.
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijke speculaas met zelfgemaakte amandelspijs
Ingrediƫnten
Ingredienten
300 gr zelfrijzend bakmeel
175 gr boter
150 gr donkerbruine suiker
10 gr speculaaskruiden
Voor de vulling
300 gr amandelpers
Voor de afweking
Een paar amandelen ,en 1 ei
300 gr zelfrijzend bakmeel
175 gr boter
150 gr donkerbruine suiker
10 gr speculaaskruiden
Voor de vulling
300 gr amandelpers
Voor de afweking
Een paar amandelen ,en 1 ei
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine of een amandelmolen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1102469
Homepage ID
1021380
Smaak
Z
Teller
1161
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid