Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Leg het bakpaper op de bakplaat en rol hier de deegbal op uit tot een mooie lap van 1-2 cm dik
- Maak de randen van de lap een beetje gelijk
- In het midden van de oven het speculaas in ca. 30 minuten gaar en bruin laten worden
- Speculaas uit de oven nemen, laten afkoelen en in grove stukken breken
Vertel iets leuks over dit recept
Errug slecht voor de lijn, maar wel errug lekker!
Dit recept heb ik op AH.nl gevonden en van het weekend gemaakt. M'n collega's waren er errug blij mee!!!
Dit recept heb ik op AH.nl gevonden en van het weekend gemaakt. M'n collega's waren er errug blij mee!!!
Ingrediƫnten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram donkere basterdsuiker
- 2 el koek- en speculaaskruiden
- 100 gram ijskoude roomboter
- 3 el melk
- mespunt zout
Hulpmiddelen & keukengerei
mengkom, zeef, werkblad, plastic folie, bakpapier, deegroller, bakplaat, oven
Leuke tips
Je kan eventueel wat amandelen in het deeg drukken.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1102172
Homepage ID
1094782
Smaak
Z
Teller
1494
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Bakmeel boven de mengkom zeven en omscheppen met de basterdsuiker, de koekkruiden en een mespunt zout
- Boter in kleine blokjes snijden en toevoegen aan het meelmengsel
- Met een koele hand het deeg soepel kneden
- Indien het aan de droge kant is wat melk toevoegen
- Maak een bal van het deeg en verpak dit in plastic folie
- Laat het deeg in het plastic folie minimaal 1 uur in de koelkast rusten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid