Sinter-Toetje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/17/2004 - 08:48
Bereidingswijze
Roer de Mascarpone los met de likeur. Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker bijna stijf. Spatel de mascarpone door de room. Voeg evt nog wat likeur toe.


verdeel 2/3 van de speculaasstukjes over de glazen. Doe hierop een stevige laag mascarpone-room-mengsel. Verdeel nu de rest van het speculaas kruim over de glazen en dek af met de rest van de Mascarpone-room.


Laat tot gebruik in de koelkast.
Om te garneren rasp je chocoladeletter boven de glazen en/of leg je er een paar chocolade kruidnootjes op.

Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Fantasietje van speculaas, kruidnoten, room en mascarpone en...



Voor 4 grote of ca 6 kleine glazen.
Ingrediƫnten

  • ca 20 speculaasjes
  • 300 ml room
  • doosje mascarpone (250gr)
  • 2 grote eetl suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 6-8 eetl Speculaaslikeur (Zuidam) of amaretto

    voor de garnering:

  • chocoladeletter en/of chocolade kruidnoten
Hulpmiddelen & keukengerei
4 grote glazen of 6 kleinere.
Leuke tips
Als het nu geen heerlijk avondje wordt......
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1102105
Homepage ID
997413
Smaak
A
Teller
8713
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
67
Aantal reacties
5
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verbrokkel de speculaasjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
edda_m
Gelegenheid