Pittig rundvlees met ketjap

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/16/2004 - 16:40
Bereidingswijze
De olie en boter verhitten, als het schuim wegtrekt het vlees aan beide zijden bruin bakken, de ui toevoegen en even meebakken. De trassie, sambal, tomatenpuree en de suiker toevoegen en even meebakken. De ketjap, schijfjes citroen en zoveel warm water toevoegen dat het vlees net onder water staat. Op een laag pitje 3,5 uur laten sudderen. Eventueel wat extra vocht toevoegen als het teveel verdampt.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk indisch stoofvlees
Ingrediƫnten
500 gram doorregen runderlappen, 1 ui, 25 gram olie en 25 gram boter, 1/2 cm trassie, 1 grote theelepel sambal oelek, 1 el tomatenpuree, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 dl ketjap manis, twee geschilde schijfjes citroen.
Leuke tips
Lekker met rijst en chinese kool
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1102075
Homepage ID
9511
Smaak
P
Teller
4564
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het vlees in blokjes snijden. Ui snipperen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
titialouise
Gelegenheid