Sinterklaascake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/15/2004 - 13:33
Bereidingswijze
- Klop de eieren met de keukenmachine luchtig.

- Voeg de boter en de kruiden toe en maak er een smeuige creme van.

- Voeg de rietsuikermelasse en de amandelpasta toe en meng dit goed door de smeuige massa.

- voeg de karnemelk toe en klopt het luchtig.

- Voeg nu in een keer het meel toe en roer dit zo min mogelijk door. Het meel moet wel opgenomen worden door het beslag.

- Doe het beslag zo snel mogelijk over in het cakeblik.
(Doe je hier te lang over word het beslag te dik. Het roggemeel neemt namelijk veel vocht op!)

- Bak de cake in 60 minuten gaar op 175 graden.
Vertel iets leuks over dit recept
Het heerlijk avondje is gekomen.........
Ingrediƫnten
- 100 gram volkoren roggemeel

- 100 gram roggebloem

- 4 eieren

- 200 gram boter

- 100 gram amandelpasta (broodbeleg, natuurwinkel)

- 5 volle eetlepels amandelschaafsel

- 200 gram rietsuikermelasse

- 1 dl karnemelk

- half zakje speculaaskruiden

- theelepel anijspoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmachine
Leuke tips
Heerlijk met een kop warme chocomelk!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1101967
Homepage ID
406988
Smaak
Z
Teller
1120
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meng de roggebloem met het roggemeel en de geschaafde amandelen.



Vet een cakeblik in met een beetje boter.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
joke74
Gelegenheid