Bereidingswijze
Zeef het bakmeel boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg in het kuiltje de suiker, de boter, de speculaaskruiden, het zout en de melk toe en verkruimel die met de vingers door het meel. Kneed dit snel tot een soepel deeg. Verwarm de oven voor op 150 ?C. Vorm kleine balletjes van het deeg, leg die op de bakplaat en bak de kruidnootjes in ongeveer 20 minuten bruin en gaar. Kruidnootjes met chocolade: Doop een gedeelte van de kruidnootjes in gesmolten pure, melk of witte chocolade. Smelt de chocolade hiervoor in een kom boven een pan met heet water.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
250 gram zelfrijzend bakmeel - 125 gram donkere basterdsuiker - 100 gram zachte boter - 2 eetlepels speculaaskruiden - zout - 3 eetlepels melk - een ingevette bakplaat
Hulpmiddelen & keukengerei
LAAT JE EEN BERICHTJE ACHTER
ALS JE DIT RECEPT MEENEEMT
ALS JE DIT RECEPT MEENEEMT
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1101852
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
1926
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid