Bereidingswijze
Zeef de bloem met de kaneel, de gemalen kruidnagel en het anijszaad in een kom en maak er een kuiltje in.
Doe de basterdsuiker met de honing en 3? deciliter water in een steelpan en laat alles even aan de kook komen tot de suiker is gesmolten. Schenk dit kokende mengsel in het kuiltje. Roer nu snel met een houten lepel vanuit het midden; neem steeds wat bloem van de zijkant mee. Hoe sneller het deeg maken gebeurt, des te beter zal de taaitaai worden. De bloem moet namelijk gedeeltelijk gaar worden en dat gebeurt door snel te werken. Het deeg moet mooi glad worden. Laat het deeg in de kom afkoelen en laat het op een koele plaats 3-4 dagen rusten. Dek de kom met een vochtig gemaakte doek af en maak die elke keer weer vochtig, zodat het deeg niet uitdroogt. Kneed het deeg na de rust met de (met bloem bestoven) hand flink door. Kneed er tot slot het bakpoeder door. Bestuif grote of kleine speculaasvormen met bloem en druk hierin wat deeg goed aan. Ga met een mes over het oppervlak van de plank, zodat het overtollige deeg eraf valt. Keer de plank met een flinke klap, zodat de taaitaai eruit valt. Ga zo door tot het deeg op is. Leg de deegpoppen op een beboterde bakplaat en bestrijk ze met wat melk. Schuif de bakplaat in het midden van een zeer hete oven (230 ?C) en bak de taaitaaipoppen vlug gaar en bruin, zodat ze niet te hard worden. Laat ze op een taartrooster afkoelen.
Doe de basterdsuiker met de honing en 3? deciliter water in een steelpan en laat alles even aan de kook komen tot de suiker is gesmolten. Schenk dit kokende mengsel in het kuiltje. Roer nu snel met een houten lepel vanuit het midden; neem steeds wat bloem van de zijkant mee. Hoe sneller het deeg maken gebeurt, des te beter zal de taaitaai worden. De bloem moet namelijk gedeeltelijk gaar worden en dat gebeurt door snel te werken. Het deeg moet mooi glad worden. Laat het deeg in de kom afkoelen en laat het op een koele plaats 3-4 dagen rusten. Dek de kom met een vochtig gemaakte doek af en maak die elke keer weer vochtig, zodat het deeg niet uitdroogt. Kneed het deeg na de rust met de (met bloem bestoven) hand flink door. Kneed er tot slot het bakpoeder door. Bestuif grote of kleine speculaasvormen met bloem en druk hierin wat deeg goed aan. Ga met een mes over het oppervlak van de plank, zodat het overtollige deeg eraf valt. Keer de plank met een flinke klap, zodat de taaitaai eruit valt. Ga zo door tot het deeg op is. Leg de deegpoppen op een beboterde bakplaat en bestrijk ze met wat melk. Schuif de bakplaat in het midden van een zeer hete oven (230 ?C) en bak de taaitaaipoppen vlug gaar en bruin, zodat ze niet te hard worden. Laat ze op een taartrooster afkoelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
230 gram bloem - 4 gram kaneel - 1 gram gemalen kruidnagel - 2 gram gemalen anijszaad - 100 gram bruine basterdsuiker - 65 gram honing - 3 gram bakpoeder - melk naar smaak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1101850
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
352
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid