Gevulde speculaas van Pietje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/14/2004 - 13:42
Bereidingswijze
Kneed een deeg van de basterdsuiker, het volkorenmeel, het bakpoeder, de margarine, de speculaaskruiden, het zout en de melk en laat dit op een koele plaats afgedekt een nacht rusten. Rol het dan uit tot een deeglap van 5 mm dikte en snijd hieruit 2 gelijke stukken (een rechthoek, eventueel ter grootte van een bestaande bakvorm, of in een fantasievorm, bijvoorbeeld een hart). Leg 1 deel op bakpapier op de bakplaat of in de met bakpapier beklede vorm en bestrijk het dun met (met 1 eetlepel water losgeroerd) ei of melk. Verdeel er de amandelspijs over en druk die glad uit. Leg de tweede deeglap erop en druk die wat aan. Bestrijk ook deze met ei en versier met hele amandelen. Bak de speculaas 40 minuten op 170 ?C. Laat het gebak in de oven wat afkoelen en laat het op een rooster uitdampen of keer het uit de vorm en keer het direct weer.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
150 gram lichtbruine basterdsuiker - 250 gram gezeefd volkorenmeel - 2 theelepels bakpoeder - 175 gram kleingesneden - koude boter - 1 1/2 eetlepel speculaaskruiden - 1/2 theelepel zout - 3 eetlepels melk - 400 gram amandelspijs
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1101841
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
431
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
luckyjo
Gelegenheid