Bereidingswijze
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en voeg de boter toe. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes. Doe de suiker, het zout, de speculaaskruiden en de melk erbij en kneed met koele handen tot een samenhangend en soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast 2 uur rusten. Verkruimel intussen de amandelspijs, voeg 2 eieren en de sinaasappelrasp toe en roer alles tot een gemakkelijk uit te smeren massa. Vet een bakvorm van 20 x 20 cm in en verwarm de oven voor op 175 ?C. Strooi wat bloem over het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap van 40 x 20 cm. Snijd het deeg in 2 stukken en leg 1 plak in de bakvorm. Klop het derde ei los en bestrijk de deeglap ermee. Verdeel het amandelspijsmengsel over het deeg, leg de tweede deeglap erop en druk het wat aan. Bestrijk ook deze deeglap met losgeklopt ei en druk de amandelen in het deeg. Bak de speculaas in 40 minuten bruin en gaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
250 gram bloem - 1 theelepel bakpoeder - 160 gram boter - 150 gram bruine basterdsuiker - 1 mespunt zout - 2 eetlepels speculaaskruiden - 2 eetlepels melk - 300 gram amandelspijs - 3 eieren - 1/2 eetlepel sinaasappelrasp - 20 gram amandelen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1101840
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
534
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid