Bereidingswijze
Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker in een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein. Voeg de melk toe en kneed van dit alles een deeg. Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat - als een staaf, rechthoek of hartvorm. Spreid de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand. Leg de tweede deeghelft erop en druk deze aan de rand goed aan. Versier met de amandelen en bestrijk de bovenkant met de met de melk losgeroerde eidooier. Schuif de bakplaat iets onder het midden van een matig warme oven (ongeveer 150 ?C) en bak de koek in ?-? uur goudbruin en gaar. Laat de gevulde speculaas vlakliggend afkoelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
250 gram zelfrijzend bakmeel - zout naar smaak - 2 eetlepels speculaaskruiden - 150 gram bruine basterdsuiker - 150 gram boter - 2 eetlepels melk - 1 portie amandelspijs - 50 gram witte amandelen - 1 eidooier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1101839
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
1370
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid