Bereidingswijze
Breng de amandelen in water aan de kook, giet ze af, pel ze, was ze en droog ze. Of koop blanke amandelen. Maal of rasp de amandelen in een amandelmolen of op de rasp van de foodprocessor fijn. Meng de gemalen amandelen met de poedersuiker, het eiwit, de amandelessence en het oranjebloesemwater. Maal het mengsel nogmaals en vorm het tot een samenhangend mengsel. Laat dit, verpakt in folie, 1 dag rusten. Kneed de marsepein voor de verwerking nog een keer door, zodat het soepel
wordt, kneed er eventueel nog een beetje losgeklopt eiwit door. Vorm figuurtjes van de marsepein. Om te kleuren kunt u de figuurtjes met een kwastje beschilderen. Zwart en grijs maakt u van verpulverde noriet met wat water, rood van bietenwater, oranje van gepureerde worteltjes, bruin van cacao of koffie, groen van spinaziepuree. U kunt ook water met levensmiddelenkleurstof gebruiken.
wordt, kneed er eventueel nog een beetje losgeklopt eiwit door. Vorm figuurtjes van de marsepein. Om te kleuren kunt u de figuurtjes met een kwastje beschilderen. Zwart en grijs maakt u van verpulverde noriet met wat water, rood van bietenwater, oranje van gepureerde worteltjes, bruin van cacao of koffie, groen van spinaziepuree. U kunt ook water met levensmiddelenkleurstof gebruiken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
250 gram amandelen - 500 gram poedersuiker - 1 1/2 eiwit - 2 druppels amandelessence - 1 theelepel oranjebloesemwater
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1101787
Homepage ID
1077555
Smaak
Z
Teller
325
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid