Bereidingswijze
Breng de amandelen met ruim koud water aan de kook, stort ze dan op een vergiet en spoel ze met koud water na. Wrijf de bruine vliesjes eraf en droog de noten in een schone doek af. Maal de amandelen door een amandelmolen. Voeg hieraan de gezeefde poedersuiker, het laurierkerswater, het even losgeklopte eiwit en wat zout toe, meng alles goed door elkaar en maal het mengsel weer door de amandelmolen. Vindt u de marsepein nog niet fijn genoeg, maal dan nog een keer. Bewaar de marsepein in een goed sluitend potje op een koele plaats.
Tip :
In plaats van laurierkerswater kunt u ook oranjebloesemwater gebruiken. Neem van grote eieren 1 eiwit en van kleine eitjes 1? eiwit.
Variaties :
Marsepeinen aardappeltjes maakt u door kleine onregelmatige balletjes door cacao te rollen. Spek krijgt u door een deel roze te kleuren. Leg dit laag om laag met ongekleurd marsepein op elkaar en snijd het dan in plakjes.
Tip :
In plaats van laurierkerswater kunt u ook oranjebloesemwater gebruiken. Neem van grote eieren 1 eiwit en van kleine eitjes 1? eiwit.
Variaties :
Marsepeinen aardappeltjes maakt u door kleine onregelmatige balletjes door cacao te rollen. Spek krijgt u door een deel roze te kleuren. Leg dit laag om laag met ongekleurd marsepein op elkaar en snijd het dan in plakjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
250 gram amandelen - 400 gram poedersuiker - 1 eetlepel laurierkerswater - 1 1/2 eiwit - zout naar smaak
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1101786
Homepage ID
1077555
Smaak
Z
Teller
608
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid