Gevulde pepernoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/14/2004 - 00:22
Bereidingswijze
Zeef de bloem met de basterdsuiker, het zout en de koekkruiden. Snijd de boter er met twee messen door en kneed het geheel daarna tot een soepel deeg. Leg het deeg in plasticfolie ongeveer 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 ?C. Vermeng de noten en de honing. Verdeel het deeg in ongeveer 25 stukjes. Druk de stukjes een beetje plat, schep er wat vulling op (bijvoorbeeld amandelspijs) en vouw het deeg eromheen. Bak de pepernoten op de bakplaat circa 20 minuten in het midden van de oven en rol ze dan direct door tafelsuiker.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
100 gram bloem - 50 gram bruine basterdsuiker - 1 mespunt zout - 1 eetlepel koekkruiden - 50 gram boter - 1 eetlepel fijngehakte hazelnoten - 1 eetlepel fijngehakte amandelen - 1 eetlepel honing - 3 eetlepels fijne tafelsuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
een met bakpapier beklede bakplaat
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1101784
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
675
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
luckyjo
Gelegenheid