Bereidingswijze
Doe de boter, de basterdsuiker en de speculaaskruiden bij elkaar, voeg een klein beetje zout toe en roer het geheel tot een gladde massa. Voeg de melk aan het zelfrijzend bakmeel toe en kneed tot een glad, samenhangend deeg is ontstaan. Zet het deeg 1-2 uur in de koelkast. Maak, als het stevig is, kleine balletjes van het deeg en druk die een beetje plat. Beboter een bakblik of een bakplaat en leg de deegballetjes erop.
Zet het bakblik in een op 160 ?C voorverwarmde oven en bak de pepernoten in ongeveer 15 minuten lichtbruin en gaar.
Zet het bakblik in een op 160 ?C voorverwarmde oven en bak de pepernoten in ongeveer 15 minuten lichtbruin en gaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
250 gram zelfrijzend bakmeel - 125 gram bruine basterdsuiker - 100 gram boter - 4 eetlepels melk - 2 theelepels speculaaskruiden - 1 mespuntje zout
Hulpmiddelen & keukengerei
LAAT JE EEN BERICHTJE ACHTER
ALS JE DIT RECEPT MEENEEMT
ALS JE DIT RECEPT MEENEEMT
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1101783
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
870
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid