Bereidingswijze
Meng met een mixer, of in een keukenmachine de zachte boter, de suiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom tot een smeuige massa. Voeg er geleidelijk het bakmeel en zoveel melk aan toe, dat een samenhangend deeg ontstaat. Kneed dit tot een bal, verpak deze in folie en laat het in de koelkast 2-3 uur staan. Verwarm de oven voor op 150-175 ?C. Beboter een bakplaat, kneed balletjes van het deeg en druk deze op enige afstand van elkaar op de bakplaat. Bak de pepernoten in ongeveer 15 minuten bruin.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
100 gram zachte boter - 125 gram bruine suiker - 2 theelepels speculaaskruiden - 1 mespuntje zout - 250 gram zelfrijzend bakmeel - enkele eetlepels melk - een klontje boter
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussengerecht
Recept ID
1101782
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
1186
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid