Dikke speculaasbrokken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/13/2004 - 23:55
Bereidingswijze
Zeef het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker boven een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein. Voeg de melk toe en kneed alles tot een soepel deeg. Druk dit deeg op een beboterde bakplaat tot een laag van ongeveer 1 cm uit, strooi er de amandelen over, bestrijk met wat melk en schuif de bakplaat circa 45 minuten iets onder het midden in een matig warme oven (140-150 ?C). De speculaas moet door en door gaar en lichtbruin van kleur worden. Breek de dikke speculaas na het afkoelen in brokken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
250 gram zelfrijzend bakmeel - zout naar smaak - 2 eetlepels speculaaskruiden - 150 gram lichtbruine basterdsuiker - 75 gram boter - 4 eetlepels melk - 50 gram ontvliesde amandelen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1101776
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
498
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
luckyjo
Gelegenheid